Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Efter en god natts sömn, kaffe och första frukost lämnade vi ställplatsen kl 9. Malmö var höljd i dimman efter gårdagens fuktsläpp. Utsikten från Öresundsbron var obefinlig i den vita tjocka dimman. Kändes som att köra i mjölk. Men över till Danmark kom vi och där solen sken så fint.
Färden går via Odense, Kolding och söderut ner i Tyskland. Trafiken var lugn och ett par regnskurar passerades. Trafiken tätnade på väg mot Hamburg men flyter ändå fint tack vare de trefiliga motorvägarna. Såna gillar vi.

Hamburg på 20 minuter

Hamburg bjöd som vanligt på nya vägrbeten och ombyggnader. Men ner i Elbatunneln och sedn ut på motorvägen mot Hannover gjordes på 20 minuter. Mycket smidigt.
Efter en felkörning och lite trixande med ruttplanerandet i GPS:en så blev det rättkörning till vårt dagsmål i nationalparken Lüneberger Heide och i den pittoreska byn Schneverdingen där vi ofta stannar till två nätter för att få en vilodag. Den ligger halvvägs mellan Hamburg och Hannover. Här finns både ställpllats och en stor camping med bra servicebyggnader och nybakat bröd till frukost. Desutom är det en lekfullt charmig och barnvänlig park med små lustiga byggnader och både smågrisar och kaniner. Dagsrutten idag var också ca 60 mil med två fikastopp. Vi landade här strax efter kl 17 lagom till middag. I morgon ska vi sova tills vi vaknar...